wielersport-expert

Buitenbanden

De buitenband

Een buitenband bestaat uit een karkas van koordlagen van langvezelig katoen (het canvas) en randen van gevlochten staaldraad. De goedkopere versies hebben koordlagen van kunststofvezels. Aan de buitenkant is een rubberlaag aangebracht met op het loopvlak een profiel. Op de zijkanten is meestal een witte reflecterende streep aangebracht, zodat u zichtbaar bent in het donker.

Buitenbanden
Geschikt voor
  1. Meer opties
  2. Minder opties
Merk
Kleur
  1. Meer opties
  2. Minder opties
Prijs
Verfijn op ETRTO-maat
  1. Meer opties
  2. Minder opties
"wielersport-expert.be
is een klasse shop"
Beslist

Meer weten? Lees dan even verder

Ruime keuze in buitenbanden

Buitenbanden zijn er in vele maten. De belangrijkste pijler is de internationale standaard ETRTO. Deze maat wordt vrijwel in ieder land gehanteerd. Bij racebanden wordt meestal met de Franse maat 'gemeten' en heeft u bijvoorbeeld 700x23C of 700x28C. De maat van uw huidige band staat meestal aan de zijkant genoteerd. Bij de aankoop van een buitenband is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de verschillende functies. Zo is een buitenband voor racefietsen ontworpen om zeer snel te zijn, terwijl een MTB-band meestal weer meer beschermd is tegen beschadigingen en het lekrijden van de band. U kunt bij ons kiezen uit verschillende internationaal gerenommeerde merken zoals Schwalbe, Continental en vele andere merken.

Laatste reviews

Veelgestelde vragen

Schwalbe Marathon Plus Tour

Vraag: Kan het zijn dat deze band kaal is na twee jaar en ongeveer 1000 km ?

Antwoord van onze expert: De slijtage is erg afhankelijk van het soort gebruik en de juiste bandenspanning. Het kan dus inderdaad gebeuren dat een profiel in meer of mindere mate slijt na 1000 km fietsen. Wij adviseren dan ook om beslist de bandenspanning minstens éénmaal per maand met een manometer te controleren en, indien nodig, na te pompen.

Schwalbe Energizer Plus

Vraag: is deze band geschikt voor onze e- bikes

Antwoord van onze expert: Deze band is speciaal ontworpen voor e-bikes. De Energizer Plus is geschikt voor wielen met een diameter van 28 inch. Zijn ETRTO (Europese standaard) afmetingen zijn: 37-622, wat inhoudt dat de buitenband 37 mm breed is en 622 mm van bandhiel tot bandhiel. De lichtgewicht band (730 gram) kan een draaglast aan van maar liefst 95 kg. Deze banden kunnen gemakkelijk en langdurig snelheden aan tot maximaal 50 km/h.

Maxxis Larsen TT buitenband

Vraag: Hallo gaat het hier om de LUST versie ?

Antwoord van onze expert: Dat klopt.

Heeft u een algemene vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Die helpt u graag verder.